zondag 27 januari 2008

Onthaaldag voor nieuwe inwoners

Gisteren organiseerde het gemeentebestuur de allereerste onthaaldag voor nieuwe inwoners. Eén en ander mag een succes genoemd worden, want maar liefst 101 nieuwkomers schreven zich in. Links en rechts waren zelfs voltallige gezinnen aanwezig. Ook enkele leden van het OCMW en van de sport-, cultuur- en jeugddienst waren aanwezig. De gemeentelijke feestzaal aan de Bouwelse Steenweg zat dan ook afgeladen vol.
Het onthaal voor de nieuwkomers gebeurde in een gemoedelijke sfeer, bij koffiekoekjes en warme en koude drank. Burgemeester Roger Gabriëls en Patrick Heremans, de voorzitter van het OCMW, heetten de nieuwe inwoners welkom en stelden met behulp van een powerpointpresentatie alle gemeentelijke diensten en gebouwen.
Met een herbruikbaar bedrukt tasje van de gemeente Herenthout konden de nieuwkomers naar hartelust ‘shoppen’ in de beschikbare documentatie van het OCMW, de cultuurdienst, onze verse dienst toerisme, de politie, ... Ook heel wat verenigingen hadden goed gevolg gegeven aan de oproep waarin gevraagd werd naar info-brochures. Zoals hier eerder al te lezen stond, kreeg iedereen ook een pakje Herenthoutse Peerkes cadeau.






Foto’s: Katia Delen

Geen opmerkingen: