donderdag 10 april 2008

Druk weekend

Liefhebbers van tentoonstellingen weten wat te doen dit weekend. Op zaterdag 12 en zondag 13 april zijn er niet alleen de niet te missen tentoonstellingen rond Erfgoeddag, ook Atelier Matsijs stelt tentoon. Wij zetten graag één en ander op een rijtje.
De spits wordt in eigen dorp afgebeten door Atelier Matsijs. Op de vooravond van zijn jubileum pakt het atelier uit met een 29e groepstentoonstelling. Niet alleen de cursisten zijdeschilderen en aquarel tonen hun kunnen, ook gastexposant José Lecuyer brengt zijn aquarelwerken mee naar de Sint-Gummaruskapel in de Vonckstraat. De deuren van de kapel zijn geopend op zaterdag en zondag, telkens van 10 tot 19 uur.
Even verderop, in het Molenhuis in de Molenstraat, stellen Duivenbond ‘De Witkop’ en Heemkring Sandelyn de tentoonstelling ‘De Duivensport nu en wat eraan vooraf ging’ voor. De expositie, die kadert binnen het jaarthema van Erfgoeddag, laat de bezoeker kennismaken met het rijke patrimonium van deze typische Belgische volkssport. Er kan met de duiven gespeeld worden op zaterdag tussen 13 en 21 uur en op zondag tussen 10 en 20 uur.
Tot slot is er de tentoonstelling ‘Geboren in het land van Nete & Aa’, het allereerste initiatief van de erfgoedvereniging ‘Kempens Karakter’. Hiervoor moet evenwel uitgeweken worden naar het oude moederhuis Sancta Maria in Herentals. De oude kraamkliniek wordt opengesteld voor het publiek op zaterdag tussen 14 en 18 uur en op zondag tussen 10 en 18 uur.
Aquarellekes, duifkes of boelekes: aan u de keuze. Maar u kan ze natuurlijk ook alledrie een bezoekje brengen ...

Geen opmerkingen: