maandag 28 april 2008

Muurtekening maakt ’t Verschil

Onder ruime belangstelling mocht schepen van jeugd Hugo Cambré afgelopen vrijdag het vernieuwde JH ’t Verschil officieel openen. De opknappers van dienst hebben hun inspiratie duidelijk gezocht in de seventies.
Het nieuwe jeugdhuis ademt gewoon de sfeer van de ouwe Lux uit. We verdenken hen er dan ook van het behangpapier bij Gust Spruyt van de zolder te hebben gehaald. De knus ingerichte zithoek, waarin we enkele subtiel opgehangen kadertjes en een heerlijk foute lampadaire ontwaarden, nodigt uit tot onthaasten. Blikvanger echter is een gigantische muurtekening achter het podium.
Na de openingsreceptie joegen de platenruiters van dienst vrijdagavond een top 100 door de luidsprekers. Wij herinneren ons nog dat ‘Smells Like Teen Spirit’ veel te laag genoteerd stond; in de top 10 herkenden we onder andere ‘Somebody Told Me’ van The Killers (10), ‘Freebird’ van Lynyrd Skynyrd (8), ‘Killing In The Name’ van Rage Against The Machine (4) en ‘Ace Of Spades’ van Motorhead (2). Een ongedefinieerd jumpnummer - naar verluidt ging het om ‘Elle Moe Is Elle Va’, een jeugdhuishitje gemaakt door de Huirtuitse MC Ferry - stond op nummer 1.
Zaterdag kreeg de nieuwe jeugdhuismascotte, een lief klein konijntje, dan weer een naam. Korneel strandde na de internetpoll op de tweede plek. Het diertje heet nu Archibald.

Geen opmerkingen: