maandag 1 september 2008

Opnieuw naar school

Voor ruim 1 miljoen kinderen en tienduizenden leerkrachten startte vandaag het nieuwe schooljaar. En in Herenthout was dat niet anders. Zoals altijd zorgden de scholen voor iets extra’s op de eerste schooldag. Zo hielp voormalig wereldkampioen veldrijden Erwin Vervecken de kinderen van Klim-op ’s morgens de Albertstraat oversteken. De leerkrachten van ’t Klavertje in de Vonckstraat trakteerden hun leerlingen dan weer op toast en kaas.
Erwin Vervecken was al om half acht op post. Eénmaal binnen toonde Vervecken zijn kunstjes op een behendigheidsparcours op de speelplaats. Daarna was het de beurt aan de kinderen. Tot slot kregen de leerlingen van de derde en vierde graad een fietsbel van de wereldkampioen. De actie kaderde in een sensibiliseringsactie van verzekeraar Fidea, de sponsor van Vervecken.
Het ontbijttraktaat waarmee de kinderen van ’t Klavertje werden verrast, was versierd met de Franse vlag en moest de aandacht vestigen op Pistache, de methode die men in de school gebruikt om de kinderen op een aangename manier Frans aan te leren. Vroeg beginnen met taalinitiatie staat immers garant voor een betere uitspraak, niet alleen voor de taal die aangebracht wordt, maar ook voor andere vreemde talen. Bovendien investeert men meer tijd in het leren van een taal als men al jong begint, en ook dat zorgt voor een beter resultaat.
Het pakket dat men in ’t Klavertje gebruikt, zit boordevol leuk en inspirerend materiaal voor taalsensibilisering en -initiatie Frans. De kleuters leggen zo spelenderwijs een klank- en woordregister aan. Ook de leerlingen van het eerste, tweede en derde leerjaar gebruiken Pistache. “Bovendien krijgen de leerlingen van het vierde leerjaar één uurtje echt Frans. En er is ook de proeftuin Frans voor vijf en zes in samenwerking met de middenschool van Herentals”, aldus directrice Marina Staes.

Meer info vind je in de infomap van Uitgeverij Die Keure, die je hier kan downloaden.

Geen opmerkingen: