zondag 12 oktober 2008

Ereburgemeester

Ereburger Tuur Baeten (HVP) heeft afgelopen vrijdag het ereburgemeesterschap ontvangen. Baeten zetelde zesendertig jaar lang in de gemeenteraad, waarvan de helft als burgemeester. In 1989 volgde hij de overleden Nest Vercammen op en werd zo de negende Herenthoutse burgemeester sinds 1830.

Van de sprekers kreeg Baeten niets dan lof. Huidig burgemeester Roger Gabriëls (GBL) mocht 12 jaar lang met hem samenwerken en onder de leiding van Tuur Baeten werden heel wat realisaties verwezenlijkt. “Tuur heeft veel gebouwen voor de gemeente verworven die ons ons nu nog steeds van dienst zijn. Hij bracht ons ook aan de top van de sociale huisvesting in de Kempen”, aldus Gabriëls.
Ook gedeputeerde Ludo Helsen (CD&V) was vol lof over onze oud-burgemeester en hield tijdens de plechtigheid een eerbetoon. Helsen loofde Baeten voor zijn menselijke capaciteiten. “Hij deed zijn taak als burgemeester uit liefde voor de mensen van ‘Huirtuit’, daar ben ik van overtuigd! Anders hou je het geen drie legislaturen met zoveel enthousiasme vol.”
Gabriëls overhandigde Baeten tot slot de toekenning van het ereburgemeesterschap. Samen met zijn vrouw Christiane De Backer kan Tuur nu wat meer tijd vrijmaken voor zijn familie, zijn fiets en het vissen.

Geen opmerkingen: