zaterdag 4 oktober 2008

Wielerquiz volzet!

Dinsdagnamiddag werd in café Het Molenhuis in de Molenstraat ‘De Grootste Wielerkwis’ voorgesteld. Maar liefst zestig teams nemen straks deel aan deze unieke quiz van de Herenthoutse wielervrienden Et Alors. Toprenner Nick Nuyens zetelt in de jury. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door wielercommentator Michel Wuyts. De opbrengst gaat naar het goede doel.
De moeilijkheidsgraad van de vragen varieert volgens presentator Michel Wuyts van “te doen, over lastig, naar niet te doen”. Enige training lijkt dan ook nodig voor iedereen die met de kopgroep over de bergen wil geraken.
De vragenreeksen worden op smaak gebracht met diverse geluids- en beeldfragmenten. Nick Nuyens, de peter van de vzw No Limits, zetelt samen met Ludo Dierckxsens, Paul Herygers en Marc Herremans in een panel. Zij zorgen ervoor dat vragen met verhalen en anekdotes worden afgewisseld.
In de cafetaria wordt een aparte ruimte voorzien om de quiz te volgen als toeschouwer. “Handig, zo kun je zoveel commentaar geven als je wil, zonder dat er wordt gevraagd om stil te zijn”, weet Sam Heylen van Et Alors vandaag in Het Nieuwsblad. “Met zestig teams hebben we onze grens overigens al bereikt. Met vijf mensen per ploeg zijn dit al 300 deelnemers. Meer laat de zaal niet toe.”
‘De Grootste Wielerkwis’ vindt plaats op 24 oktober 2008 in GOC Ter Voncke. Na de quiz is er nog een afterparty met dj Max.

Geen opmerkingen: