donderdag 18 juni 2009

“Straffen is niet de juiste oplossing”

In Kessel kwam gisteren opnieuw een geval van seksueel misbruik aan het licht in een tehuis voor mentaal gehandicapten. Een minderjarige jongen zou er twee jongens en vijf meisjes hebben misbruikt.
De directie zette de jongen twee weken geleden uit de instelling, maar diende geen klacht in bij de politie. Het parket van Mechelen vernam het nieuws gisteren pas in de pers. De handelswijze zette alvast kwaad bloed bij de ouders van de slachtoffers.
De directie van het Iona Instituut herhaalde vandaag dat ze wel onmiddellijk de nodige stappen heeft ondernomen toen het seksuele misbruik aan het licht kwam. “Wij wilden eerst eigenlijk de voorkeur geven aan het zoeken van een goede en een juiste hulpverlening voor de vermoedelijke dader. Een straf of straffen leek ons op dat moment niet de juiste oplossing,” aldus Herenthoutenaar Karl Gouwkens in het VRT-radionieuws. “Eigenlijk willen wij hulp voor de dader zodat we kunnen voorkomen dat hij dit in de toekomst opnieuw zou doen. En die hulp hebben wij gevonden bij het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling.”

Geen opmerkingen: