zondag 26 juli 2009

Arsenal-score

Zaterdagnamiddag, tijdens de promodag van KFC Herenthout, speelden KVC Westerlo en KV Turnhout een vriendschappelijke wedstrijd. VC Westerlo won de oefenpot aan de Cardijnlaan met een Arsenal-score. Doelpuntenmaker van dienst was Glenn Van Asten, die zijn tweede doelpunt scoorde in evenveel wedstrijden.
Supporters op het KVC Westerlo Forum zagen enkele jonge Westelse spelers een uitstekende prestatie neerzetten. Vooral in de tweede helft, nadat Odita Obiorah in de 47e minuut werd uitgesloten voor natrappen en er met tien tegen elf gespeeld moest worden, toonden de jonge voetballers de gevestigde waarden hoe er moest gevoetbald worden.
Volgens de kenners langs de zijlijn presteerden de basisspelers Lukasz Zelenka, Emmanuel Sarki en Moses Adams ondermaats. In de spits was het met Dieter Dekelver en Mo Ceesay al niet veel beter. Al moet gezegd dat de stugge binken niet veel ruimte lieten om te voetballen.
Bovendien was niet iedereen tevreden met de grasmat. “Waarom een week voor de competitie nog voetballen op zo’n slecht veld bij provincialer Herenthout? Speel aub op de eigen grasmat om risico’s op kwetsuren te vermijden”, aldus nog een Westelse kenner.
Scheelen en Corstjens speelden wél een meer dan degelijke wedstrijd. Of het nu gaat om een oefenmatch of een wedstrijd met inzet, de twee Wouterkes staan er altijd. Vielen ook op: Joris Van Hout als verdedigende rechtsback, de 19-jarige aanvaller Soufiane Bidaoui en Steven De Petter.
Francesco Migliore - een jonge Italiaan van 21 jaar die einde contract is bij Bergen en als jeugdspeler nog vier jaar voor Lyon heeft gevoetbald - was aangekondigd om gisteren bij Westel te testen, maar speelde uiteindelijk niet. Jaime Alfonso Ruiz kwam niet aan de aftrap wegens een blessure. De kleine Braziliaan stond wel naast het veld en had naar verluidt meer oog voor één van mijn dochters dan voor het spel van zijn ploegmaats.

Geen opmerkingen: