donderdag 2 juli 2009

Kampioenschap van Herenthout

Onder een loodzware zon trokken 69 deelnemers zich op gang voor het jaarlijkse kampioenschap van Herenthout. Na de verkennings­ronde koos Kris De Vries het hazenpad. Het peleton liet begaan en de voorsprong van De Vries liep op tot bijna twee minuten. De hitte maakte zijn opdracht echter onmogelijk en na een solovlucht van tien ronden werd de vroege vluchter ingelopen.
Op drie ronden van het einde vormde zich een kopgroep van acht renners: Michel Van Den Bergh, Xavier Vloemans, Paul Van Haudt, Dave Wouters, Wim Van Eynde, Danny Horemans, Peter Van Vlerken en Benny Vertommen. In de laatste ronde liet Wim Van Eynde zijn medevluchters in de steek en kwam afgescheiden binnen. De spurt voor de tweede plaats werd nipt gewonnen door Vloemans.
Benny Vertommen viel de laatste ronde nog weg met krampen zodat het peleton kon spurten voor de achtste plaats. De palmen van de verschillende deelnemende clubs gingen naar: Kristof Raets (Veurleste), Kris Van De Sande (de Lux), Peter Van Vlerken (Molenhuis), Paul Holemans (Looza Boys), Xavier Vloemans (DNS), Marleen De Ridder (vrouwen) en Wim van Eynde (Liefkenshoek).

Uitslag >>> 1. Wim Van Eynde (Liefkenshoek), 2. Xavier Vloemans (DNS), 3. Dave Wouters (Liefkenshoek), 4. Paul Van Haudt (Liefkenshoek), 5. Peter Van Vlerken (Molenhuis), 6. Michel Van Den Bergh, 7. Danny Horemans (Molenhuis), 8. Gunther Van de Velde, 9. Kris Verhulsel (Molenhuis), 10. Rudy Bierinckx (Liefkenshoek)

Extra >>> Klik hier voor een volledige deelnemerslijst en de uitslag.

Geen opmerkingen: