woensdag 19 augustus 2009

Braderij 2009

De Herenthoutse middenstand maakt zich klaar voor de 49e braderij en handelsfoor. Zo’n zeventig deelnemers zullen van vrijdag 21 tot dinsdag 25 augustus de braderijstraten in het centrum vullen. “De Herenthoutse handelaars en horeca zullen wederom het beste van zichzelf geven”, dixit Liana Vercammen, voorzitter van de plaatselijke middenstandsvereniging.
Verkeersvrije straten en flink wat terrasjes moeten van de braderij een feest maken voor iedereen. Vercammen belooft écht koopplezier. “De laatste stuks uit de handelszaken worden letterlijk voor een appel en een ei van de hand gedaan”, weet ze. Met de geluksbonnen kan je dan weer voor 700 euro aan waardebons winnen. Je vindt de geluksbonnen in de plaatselijke pers.
Voor hen die het niet zo op shoppen begrepen hebben, heeft men gezorgd voor een uitgebreid aanbod aan animatie, waaronder tal van straatacts, muziekbands, springkastelen, kermisattracties … Blikvangers dit jaar zijn de optredens van ‘Sterren op het ijs’-winnaar Dean (zondag 23 augustus) en Niels “ik heb geen Mexicaanse griep meer” Destadsbader (maandag 24 augustus).
Maar ook op andere plaatsen kan je optredens meepikken, het ene al interessanter dan het andere. Staan onder andere op het programma: Wen Bellens (bekend van Boogie WonderBand) en 2-2-C in de tent van GO ’t Klavertje (vrijdag 21 augustus), JAM (vrijdag 21 augustus) en Patriarch (zaterdag 22 augustus) op de podiumwagen van Café Lamoen, Black Jack in ’t Kroegske (zaterdag 22 augustus), Ruth Mc Kenny in Café Ter Voncke (maandag 24 augustus) en Yves Segers in Café De Veurleste (dinsdag 25 augustus).
En dan is er ook nog het bezoek van de zogenaamde Valbus op de slotdag van de braderij. Het ding zal op dinsdag 25 augustus opgesteld staan aan de oude pastorij in de Vonckstraat en is vrij te bezoeken tussen 13.30 en 16.30 uur. De Valbus is de mobiele bus van de campagne ‘Vallen’ van het provinciaal Veiligheidsinstituut. Op de bus kom je alles te weten over vallen, valgevaar en valpreventie. Je kunt bovendien zelf je valrisico testen en krijgt enkele tips om valvrij door het leven te gaan.

Wat >>> 49e braderij en handelsfoor
Waar & wanneer >>> Centrumstraten in Herenthout, van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 augustus 2009
Extra bladwijzer >>> Het volledige braderijprogramma vind je op 2270.be

Geen opmerkingen: