zaterdag 15 augustus 2009

Disco in het park

Het programma voor de Parkfeesten 2009 ligt al een paar weken vast. Met het Turnhoutse Boogie WonderBand als topact kan het niet anders dat het gemeentepark straks zal swingen als een tiet. Het wordt vandaag bovendien een mooi zomerdag, met temperaturen tot 30 graden. Een geldig excuus om thuis te blijven heb je dus niet.
Boogie WonderBand heeft een stevige reputatie als live-band. Eerder deze zomer speelden ze met hun feelgood-disco de pannen van het dak op de Turnhoutse Vrij-dagen. En misschien herinner je je nog hun passage tijdens de kroegentocht van MiNC in 2002.
De covergroep met Tom Ooghe en Wen Bellens gaat ons ook vandaag rond de oren kletsen met de grootste discoklassiekers uit de jaren zeventig en tachtig. Verwacht je aan Chic, Kool & The Gang, The Jacksons, Boney M, Donna Summer, Bee Gees, Earth, Wind & Fire ... De setlist telt liefst meer dan zestig tijdloze discohits.
Een ander optreden om naar uit te kijken is dat van Anderland. Met ‘De wondere wereld van Waits’ bracht de groep een aantal jaren terug een bloemlezing uit het werk van Tom Waits. Het avondvullende programma bestreek een tijdspanne van ongeveer 30 jaar, van ‘Closing Time’ tot ‘Real Gone’. Het kostte hen bloed, zweet en tranen om de songs vertaald te krijgen naar het Nederlands. Hierbij werd er in de mate van het mogelijke niet afgeweken van de inhoud van de originele teksten. De teksten van Tom Waits zijn immers bijzonder rijk en authentiek. Poëzie in zijn zuiverste vorm, met twee thema’s die telkens terugkeren: liefde en pijn. Hopelijk keren de jongens van Anderland straks een paar keer terug naar die wondere wereld.
Voor het tweede jaar op rij kiest de organisatie voor twee podia. Op het tweede, kleinere podium zullen zeven talentvolle mensen uit eigen dorp een kans krijgen om hun ding te doen voor een - ongetwijfeld - bomvol park. De winnaar gaat naar huis met 200 euro cash, de runner-ups krijgen respectievelijk 100 en 50 euro!

Wat >>> Parkfeesten 2009, met o.a. Anderland, Saint Abricot en Boogie WonderBand
Waar en wanneer >>> Gemeentepark, Herenthout, op zaterdag 15 augustus 2009, vanaf 18.30 uur
Tickets >>> Gratis toegang!

Geen opmerkingen: