zondag 9 augustus 2009

Gezond bewegen met ‘Start to run’

De Herenthoutse Atletiekclub organiseert in samenwerking met de Vlaamse Atletiekliga en het Ministerie van Defensie (29e bataljon Logistiek Grobbendonk) een nieuwe reeks ‘Start to run – gezond door bewegen’. Het Huirtuitse luik van de twaalf weken durende loopcursus start op maandag 21 september 2009 en vindt plaats op de atletiekpiste en in de bosrijke omgeving aan ’t Kapelleke. Voor lopers met enige loopervaring voorziet men een cursus met als thema ‘keep running’.
Drijvende kracht achter de lessenreeks is Michel Nicasi, zelf A-trainer en recreatiesportverantwoordelijke van AC Herentals. “Een cursus joggen voor beginners is een aanrader voor iedereen die op een verantwoorde, ontspannende en gezonde manier wil bewegen en sporten!Joggen is de ideale manier om je fitheid en je conditie te verbeteren en je te wapenen tegen allerhande gezondheidsrisico’s. Het is een gezonde buitensport en het is zeer goed om je te ontstressen”, weet Nicasi. Een jogcursus is volgens hem dan ook de beste manier om gezond bewegen onder de knie te krijgen.
Voor de lessenreeks laat Nicasi zich bijstaan door Annik Dom en Rudi Cool. Alle drie zijn ze zeer ervaren lopers en kunnen ze bogen op heel wat ervaring als begeleider. Naast spierversterkende oefeningen wordt tijdens de loopcursus ook gefocust op loopscholing en oefeningen ter verbetering van de loopefficiëntie.
“Hierdoor wordt het lichaam nog beter voorbereid op de te leveren inspanningen en verloopt het op termijn volhouden veel gemakkelijker. Ook wordt er met meer gepersonaliseerde schema’s gewerkt. Na twaalf weken begeleiding is 5 km joggen geen probleem meer”, belooft Michel Nicasi.
Interesse? Op woensdag 16 september worden er op ’t Kapelleke twee infomomenten en demo-lessen (9 uur en 19.45 uur) georganiseerd mét mogelijkheid tot inschrijven. De kostprijs voor de twaalf weken bedraagt 25 euro. De meeste mutualiteiten geven na afloop - bij het behalen van het diploma - een eenmalige tegemoetkoming van ongeveer 10 euro.

Wat >>> Lessenreeks ‘Start to run – gezond door bewegen’
Waar en wanneer >>> Sportcentrum ’t Kapelleke (Bergense Steenweg 33, Herenthout) twaalf weken lang, vanaf 21 september 2009, op maandag (19 uur), woensdag (9 uur of 18.45 uur) en vrijdag (19 uur)
Info >>> Herenthoutse Atletiekclub of Michel Nicasi, 014-50 12 27 of e-post

Geen opmerkingen: