zaterdag 8 augustus 2009

Museumnacht in Antwerpen

De Antwerpse Museumnacht in enkele jaren uitgegroeid tot een niet te missen zomerklassieker. Maar liefst vijftien musea zetten deze avond vanaf 19 uur hun deuren open.
De deelnemende musea geven bij het vallen van de duisternis en tijdens de nachtelijke uurtjes hun mysteries en geheimen - meteen ook het thema van dit jaar - prijs. Je kan niet alleen de vaste collecties en tentoonstellingen bezoeken, de musea pakken ook uit met boeiende en onverwachte extra’s: een bal masqué, fotoshoots, een soundscape, een geheime ceremonie, vertellingen en brieven van een topschilder. Er zijn verrassende rondleidingen en je kan ook achter de schermen snuisteren in een depot. En er is nog meer verwennerij: concerten, speciale drankjes, hapjes ...
Maar hét topstuk wordt ongetwijfeld de opgeknapte en echt verklaarde Rembrandt in het Museum voor Schone Kunsten. Het doek in kwestie is een portret van predikant Eleazar Swalmius. Het KMSKA kocht het schilderij in 1886 als een meesterwerk van Rembrandt, maar de authenticiteit ervan werd in de achttiende, negentiende en twintigste eeuw lange tijd betwist.

Wat >>> Museumnacht in Antwerpen
Waar & wanneer >>> Antwerpen, op zaterdag 8 augustus 2009, van 19 uur tot 1 uur
Tickets >>> Een ticket kost 6 euro. Het polsbandje dat je hiervoor krijgt, geeft toegang tot de 15 deelnemende musea. De tickets zijn de avond zelf tot middernacht te koop in de musea.
Info >>> T +32 3 232 01 03

Geen opmerkingen: