dinsdag 8 december 2009

‘Jump’ siert Turnhoutse bakkerijen

In de aanloop naar het Strip Turnhout-festival doet tekenaar Charel Cambré de etalages van de Turnhoutse bakkerijen in kerstsfeer baden. Deze week brengt hij daarom op verschillende plaatsen in de stad speciale kersttekeningen aan met de personages uit zijn stripreeks ‘Jump’. Na de eindejaarsfeesten verdwijnen de tekeningen terug van de etalages.
Het project is een samenwerking tussen de cultuurcoördinatie van de stad Turnhout en Strip Turnhout. De cultuurcoördinatie bouwt op deze manier mee aan extra linken tussen de professionele culturele organisaties en de stad waar zij actief zijn.
Herenthoutenaar Charel Cambré publiceerde tot op heden acht albums van de steeds populairder wordende reeks ‘Jump’. Daarnaast tekent hij ook strips als ‘Albert & Co’, ‘Mega Mindy’ en ’K3′. Zijn stijl sluit helemaal aan bij die van populaire Vlaamse tekenaars als Berck. ‘Jump’ (dat wordt uitgegeven door Standaard Uitgeverij) is een reeks waarin drie kinderen allerlei avonturen op hun skateboard en fiets beleven. (Bron: Stripturnhout.be)

Geen opmerkingen: