dinsdag 1 december 2009

Oppositie tegen grondaankoop

Zowel CD&V als sp.a kanten zich tegen de plannen van de gemeente om een stuk grond aan te kopen dat grenst aan de tuin van Huis Driane. Volgens burgemeester Gabriëls (GBL) ligt de grond ideaal om het dienstencentrum uit te breiden met serviceflats. De gemeente bezorgde provinciegouverneur Cathy Berx alvast een lijvig dossier dat de aankoop moet motiveren.
De oppositie is evenwel minder enthousiast over de mogelijke aankoop van het stuk grond. “Onze fractie is niet tegen een uitbreiding”, reageert Maurice Helsen (CD&V) vandaag in Gazet van Antwerpen. “Het stoort ons wel dat de aankoopprijs hoger ligt dan de schatting. De gemeente zou aan de eigenaar, nv Suc6, 60 euro per vierkante meter betalen. Bovendien passeerde dit voorstel niet op de OCMW-raad, hoewel die toch betrokken partij is.”
Jan Van Dyck (sp.a) legde ondertussen klacht neer. “In onze dorpsgeschiedenis betaalde het gemeentebestuur nooit meer dan de schattingsprijs”, weet Van Dyck. “Nergens staat iets over een uitbreiding van Driane. Dat betekent dat de gemeente nu betaalt, terwijl er de volgende jaren niets op deze grond kan gebeuren.”
Burgemeester Gabriëls weerlegt één en ander en beweert dat het om een omstandigheidsaankoop gaat. “De vraagprijs lag aanvankelijk op 120 euro per vierkante meter en halveerde dus. Eerst wilden de eigenaars alleen verkopen met het huis dat op het perceel staat. Nu deed zich een aparte verkoop voor.”

Geen opmerkingen: