maandag 7 december 2009

Schitterend geslepen op toernee

Vanaf vandaag kan je in de patio van het gemeentehuis van Nijlen de tentoonstelling ‘Schitterend Geslepen’ bekijken. Deze boeiende en interactieve tentoonstelling vertelt het Kempense diamantverleden aan de hand van unieke getuigenissen, foto’s en filmfragmenten. In januari verhuist de reizende tentoonstelling naar Putte. Later in 2010 volgen Berlaar, Herenthout, Antwerpen, Lille, Vorselaar, Olen, Herentals, Lier en Grobbendonk.
De Nijlense Schepen van cultuur Luc Luyten (N&U) is heel blij dat de tentoonstelling in onze buurgemeente kan beginnen. “Er worden vragen beantwoord over wie de eerste diamantbewerker was, wat een naadtang is, hoe de sfeer was in de fabriekjes, hoeveel ze verdienden en wat er nog overschiet van dat rijke verleden”, aldus Luyten vandaag in Gazet van Antwerpen.

Wat >>> Reizende tentoonstelling ‘Schitterend Geslepen’. Tegelijk zal er ook een fototentoonstelling van Etienne Van den Bulcke getoond worden, met als toepasselijke titel: ‘Het steentje in Nijlen, gisteren en vandaag …’.
Waar & wanneer >>> Gemeentehuis van Nijlen, Kerkstraat 4, 2560 Nijlen • Van maandag 7 december 2009 t.e.m. woensdag 6 januari 2010 tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. De tentoonstelling zal ook uitzonderlijk open zijn op zondag 20 december 2009 van van 10 tot 18 uur.
Info >>> Kempens Karakter en Schitterend Geslepen.

Geen opmerkingen: