woensdag 21 april 2010

Jeugdatelier Matsijs stelt tentoon

Tijdens het weekend van Hemelvaart stelt de creatieve bende van Jeugdatelier Matsijs traditioneel tentoon in GOC Ter Voncke. Een gans weekend tonen de jongeren hun kunnen aan de buitenwereld. Geen saaie tentoonstelling maar een interactief spektakel dat al je zintuigen prikkelt!

2010 is het jaar van de allereerste op-en-top Herenthoutse filmproductie. De twee groepen (samen goed voor bijna 70 leden) werken op dit moment aan ‘Voorhof 7’ en uiteraard maken ze weer alles zelf. Van het scenario, de figuren, de decors, tot zelfs de bioscoop!
We vertellen het verhaal van een tuinkabouter die het beu is om steeds alleen - en in de regen - in een oervlaamse voortuin te staan. Hij wil de wereld rondom zich ontdekken en maakt plannen om op reis te gaan naar verre landen. Na een periode van dromen is er eindelijk de grote dag. Hij vertrekt richting Blankenberge en daar begint het avontuur pas echt! Overal waar hij komt maakt hij kennis met knotsgekke figuren en komt hij terecht in allerlei hilarische situaties. Hij ontmoet vrienden en leert een deeltje van de wereld kennen. Of misschien ook helemaal niet ...
De film gaat in première op vrijdag 14 mei 2010 voor genodigden. Daarna zijn er nog voorstellingen voor het grote publiek op 15 & 16 mei 2010 in het GOC Ter Voncke in Herenthout, telkens om 11, 14 en 16 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij KBC Herenthout of via Jeugdateliermatsijs.be en kosten 3 euro.
Tijdens de tentoonstelling kan je in het gemeentelijk ontmoetingscentrum ook terecht voor de nu al legendarische croque’s van het jeugdatelier. Tien variëteiten die absoluut het proeven waard zijn! De keuken is het ganse weekend open en u hoeft niet eens te reserveren, geweldig, toch?

Geen opmerkingen: