woensdag 14 april 2010

Vuilnisman jas uitgeveegd

Automobilist Ayhan O. uit Herentals en zijn passagier Hasan D. uit Mol moesten maandag op de rechtbank van Turnhout komen uitleggen waarom ze in juli 2008 in Herenthout een vuilnisman de jas uitveegden. Volgens het tweetal zou de ophaler zich racistisch hebben uitgelaten, zijn collega’s beweren dat hij alleen zou hebben gezegd dat hij zijn werk deed.”

Het incident deed zich voor op 17 juli 2008 in de Jodenstraat. “De auto van het tweetal reed een vuilniskar voorbij. Er ontstond een woordenwisseling”, aldus openbare aanklager Inge Delissen. “Het slachtoffer is op de grond gevallen en gewond geraakt.” Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en eist een schadevergoeding van 7.000 euro.
De collega’s van de getroffen vuilnisman getuigden dat O. en D. op zijn hoofd sloegen en hem schopten. De advocate van de twee beklaagden plaatste de feiten echter in een heel ander daglicht. “De verwondingen die hij heeft opgelopen staan niet in verhoudingen tot de slagen die zouden uitgedeeld zijn. Het slachtoffer had alleen een letsel aan een oor en een dikke lip. Hij is op de grond gevallen omdat hij struikelde”, pleitte meester Karolien Van de Moer. “De ophaler heeft O. in een armklem genomen. Zijn kompaan is tussenbeide gekomen.”
Omdat de getuigen collega’s zijn van het slachtoffer en haar cliënten een blanco strafblad hebben, vraagt Van de Moer opschorting van straf. Vonnis op 10 mei.

Geen opmerkingen: