zaterdag 26 juni 2010

Schipkespad geopend

Met een flinke spadesteek hebben provinciegouverneur Cathy Berx en schepen van Toerisme Hugo Cambre (Eenheid) gisteren het Schipkespad officieel ingehuldigd. Het Schipkespad is één van de vier wandelpaden die onze gemeente in de nabije toekomst wil realiseren.

Het Schipkespad vertrekt aan ’t Schipke aan de Nete. Hugo Cambre: “Het Schipkespad brengt de wandelaar door de Netevallei, Kruiskensberg, de Merode Bossen, de Puntdreef en de Binnenstraat, een stuk achter Buermans met de vijvers, ...”
Voor de uitwerking van het Schipkespad kon het gemeentebestuur beroep doen op een werkgroep bestaande uit doorwinterde wandelaars. Die zullen ook nog volgende wandelpaden uitwerken: de Heikantwandeling, het Bergenpad en de wandeling Stapvoets (rond trage wegen in het centrum).
Het Schipkespad kwam tot stand in samenwerking met de Provinciale Dienst Plattelandsontwikkeling. De gemeente ontving hiervoor 25.000 euro aan subsidies. De plechtige inhuldiging vindt later dit seizoen plaats, wanneer ook de brochure klaar is en alle infoborden geplaatst zijn.

Geen opmerkingen: