woensdag 14 juli 2010

De Routedokters

Met ingang van 1 januari 2011 stapt onze gemeente in het pilootproject ‘De Routedokters’ van de provincie Antwerpen’. Het opdrachtenpakket van de routedokters wordt veelzijdig. Zij zullen onder andere moeten zorgen voor het onderhoud en de herstellingswerken van de bewegwijzering: verkeersborden afwassen, verdwenen borden vervangen, maaien rondom de borden, graffiti verwijderen, …

Het onderhoud van de toeristische randinfrastructuur en van de wegeninfrastructuur is volgens ons gemeentebestuur noodzakelijk om een kwalitatief aanbod te kunnen blijven bieden. In de dorpskern gaat het vooral om oude en beschadigde verkeersborden en zitbanken die moeten vervangen worden. Maar de herstellingsploeg zal niet alleen het centrum doorkruisen. Ook de toeristische infrastructuur op wandel- en fietspaden zal grondig geïnspecteerd worden.
“Dat gaat zowel over het maaien van de bermen, als het onderhoud van de bordjes van de bewegwijzering”, weet schepen van Toerisme Hugo Cambré vandaag in het RTV Nieuws. Een algemeen onderhoud van de infrastructuur, zeg maar. Alleen al voor de fietspaden zullen de routedokters 143 werkuren per jaar ingeschakeld worden.
Het gemeentebestuur wil dit onderhoud koppelen aan een tewerkstellingsproject voor kansengroepen. “Dat is een tweede voordeel en belangrijk element dat heeft meegspeeld in onze beslissing”, benadrukt Cambré. “Het is de bedoeling om die mensen een duurzame tewerkstelling te bieden op langere termijn.” Het project loopt drie jaar en zal onze gemeente zo’n 2.000 euro per jaar kosten.

Geen opmerkingen: