donderdag 15 juli 2010

Geen stormschade in Herenthout

De weergoden zijn ons goedgezind. De storm van woensdagavond heeft geen noemenswaardige schade aangericht in Herenthout. In Herentals zette de felle regenval wél opnieuw enkele straten blank.

De provincie Antwerpen is woensdag grotendeels gespaard gebleven van het onweer dat over ons land trok. De zwaarste schade werd opgemeten in de Zwavelstraat in Mechelen, waar het dak van een woning in brand vloog. De brandweer vermoedt dat de bliksem insloeg in de woning. De brandweer van Mechelen kreeg ook enkele meldingen van wateroverlast en omgewaaide bomen.
In Antwerpen zelf liepen dertig meldingen binnen bij de brandweer, maar bleef de schade beperkt tot wat weggewaaide takken en schuttingen. De brandweer van Lier kreeg amper drie meldingen binnen over stormschade.
Ook de Antwerpse Kempen bleven gespaard van grote schade. De brandweerkorpsen van Herentals en Turnhout kregen alleen wat meldingen binnen van wateroverlast, afgerukte takken en een paar weggewaaide dakpannen.
De inwoners van de Ernest Claesstraat in Herentals zagen het einde van hun straatje voor de tweede keer in drie dagen tijd volledig overstromen. Opnieuw bleef er na het wegtrekken van het regenwater een stinkende smurrie uit de riool op het wegdek achter.
Ook onder het viaduct op de Herenthoutseweg stond woensdagavond een enorme hoeveelheid water. Ten slotte kwamen ook delen van de industriezone en de E313 aan Herentals-Industrie blank te staan.

Geen opmerkingen: