dinsdag 21 september 2010

Circus Zavatta

Goed anderhalve dag duurde het om een karavaan van achttien trucks om te toveren tot een volledig circusdomein. De medewerkers van Circus Zavatta speelden het huzarenstukje klaar in een wei langs de Bouwelse Steenweg. Het circus met thuisbasis in het zuiden van Frankrijk blijft tot 3 oktober in Herenthout.

Vooral de gigantische tent springt in het oog. Maar ook de dieren oefenen een aantrekkingskracht uit op toevallige voorbijgangers. Zo’n vijftig reizen er mee: kamelen, bizons, lama’s, paarden, tijgers en leeuwen. Vorige maand zijn er twee welpjes geboren en sinds vorige week bezit het circus een watoesikalfje.
Naar verluidt is het vooral die leeuwenkooi die het meeste indruk maakt op de bezoekers. Maar de show bestaat evengoed uit traditionele acts, met clowns en jongleurs én trapezenummers ...
Alexis Prein, directeur van het circus dat is neergestreken in onze gemeente, is zelf acrobaat en dierentemmer en behoort al tot de vijfde generatie van een circusfamilie die sinds 1830 op de hort is. “Zavatta is een traditioneel circus met clowns, acrobatie en een veertigtal dieren”, zegt hij. “Wij houden van dieren, niet alleen van leeuwen. Het is zoals met kinderen, je houdt ook niet meer van het ene kind dan van het andere.”
De naam Zavatta is trouwens goed bekend in circuskringen. In Frankrijk reizen er verschillende takken van de ‘familie’ rond. Achille Zavatta (1915-1993) was een Franse clown en acrobaat die een eigen circus oprichtte. Zijn naam werd later synoniem voor het circuswezen in Frankrijk. Families konden de ‘merknaam’ later overkopen om hun circus bekendheid te geven.

Waar & wanneer >>> Circus Zavatta staat langs de Bouwelse Steenweg. Voorstellingen op 23, 24, 25, 26, 29 en 30 september en op 1, 2 en 3 oktober 2010
Tickets >>> Volwassenen: 15 euro (zijkant), 17 euro (voorkant) en 22 euro (VIP, dan zit u echt met uw neus op de piste, helemaal vooraan) • Kinderen: 13 euro (zijkant), 15 euro (voorkant) en 19 euro (VIP)

Geen opmerkingen: