zondag 10 oktober 2010

Crescendo speelt ‘Ziekelijk’

Nu de heisa rond Zaal Lux min of meer geluwd is, keert Toneelkring Crescendo terug naar z’n vertrouwde plek. De voormalige rocktempel is in november het decor voor ‘Ziekelijk’ van Jack Staal, onder meer bekend van ‘Bloed, zweet en tranen’. Paul De Winter tekende voor de regie.

Het verhaal gaat als volgt ... Charel Duwel ligt al een tijdje in het ziekenhuis, waar ze hem binnenstebuiten draaien om de oorzaak van zijn probleem te vinden. Hij deelt een kamer voor drie met Stanneke, een gewezen duivenmelker die stilaan uitdooft. In het ziekenhuis botst Charel op een oude klasgenoot, die wel op een andere kamer ligt, maar steeds een babbeltje komt doen. Dit tot grote ergernis van Charel.
Omdat Stanneke niet meer kan rekenen op zijn familie ontfermt Charel zich over hem. Het derde bed blijft voorlopig vrij. Niet voor lang echter en wanneer de nieuwe kamergenoot zich aandient, ziet Charel het helemaal niet meer zitten.
“Al deze situaties, misverstanden en communicatiestoornissen leiden tot een zeer realistisch stuk, doorspekt met veel humor. Uiteindelijk zal kameraadschap zegevieren. Dit wordt een avond met een heel stevige lach en een klein traantje waar zeker iets van blijft hangen”, aldus regisseur Paul De Winter.

Wat >>> ‘Ziekelijk’ van Jaak Staal, in een regie van Paul De Winter
Waar & wanneer >>> Zaal Lux, Markt in Herenthout • op 10, 12, 13, 19, 20 en 26 november 2010, telkens om 20 uur
Tickets >>> Maria Ooms, 014-51 19 57

Geen opmerkingen: