woensdag 27 oktober 2010

Herenthoutse jarigen krijgen koninklijke cadeaus

Koning Albert liet het voorbije weekend twee verjaardagscadeaus afleveren in Herenthout. Martha Peeters en Pierre Cambré waren de gelukkigen. Beide feestvarkens werden geboren in 1906.

De twee unieke verjaardagen — Martha Peeters blies zondag 104 kaarsjes uit, Pierre Cambré was jarig op 23 juni — waren ook onze koning niet ontgaan. Via het gemeentebestuur overhandigde de vorst gelukwensen én een cadeautje.
“In een persoonlijke brief feliciteren de koning en de koningin onze jarigen. Daarnaast schenkt hij een bedrag waarmee wij een presentje kunnen kopen”, verduidelijkte burgemeester Roger Gabriëls (GBL) maandag in Gazet van Antwerpen.
Dat cadeau viel alvast in de smaak. “Ik kreeg een grote mand met koekjes, chocolade en ander lekkers”, aldus Martha, die nog altijd bij haar zoon woont. De kranige dame verklapte ook het succes van haar hoge leeftijd: “Gezond eten, genoeg slapen en altijd tevreden zijn!” De actualiteit volgt ze nog elke dag via De Frut.
Ook Pierre Cambré leest graag. “Al lees ik vooral boeken uit de bibliotheek.” Van lezen kwam zondag echter niet veel in huis. Beide jarigen kregen bezoek van hun kinderen én van een hele rist klein-, achterklein- en zelfs achterachterkleinkinderen!

Pierre Cambré ...
Feestvarkens Pierre Cambré en ...

Martha Peeters ...
... Martha Peeters. (Foto’s : GvA)

Geen opmerkingen: