woensdag 27 oktober 2010

Jeugdbeleidsplan online!

Het nieuwe jeugdbeleidsplan voor de periode 2011-2013 is er. Meer nog: het staat gewoon online! Met dank aan de stuurgroep en aan iedereen die heeft bijgedragen tot de verwezenlijking ervan ...

Het plan werd tijdens de gemeenteraad van 27 september unaniem goedgekeurd. “Met dit plan willen we er voor zorgen dat iedereen, beleidsmakers maar ook de kinderen en jongeren door en voor wie dit plan geschreven is, een duidelijk beeld krijgen van wat het gemeentebestuur de komende drie jaar wil betekenen voor onze lokale jeugd”, schrijft Nick Van Thielen in het voorwoord.
Het is een transparant plan geworden dat de nadruk legt op twaalf doelstellingen. Centraal staat een breed jeugdbeleid — met participatiekansen voor àlle kinderen en jongeren — waarin jeugd- en (jongeren)cultuur absolute prioriteit krijgen. Andere belangrijke thema’s zijn brandveiligheid en infrastructuur én de (op)waardering van de bestaande jeugdwerking. Het beleidsplan voorziet tenslotte ook in financiële, logistieke en promotionele ondersteuning.
Door het document een frisse layout aan te meten, heeft men ervoor gezorgd dat het jeugdbeleidsplan geen lijvig boek is geworden dat drie jaar in de kast blijft staan. “Het moet een werkdocument worden voor het gemeentebestuur, de jeugddienst, de jeugdraad en alle andere actoren in het werkveld. Toch blijft het jeugdbeleidsplan maar een plan. De uitvoering ervan is iets helemaal anders”, beseft Nick Van Thielen. “Het begint nu nog maar pas!”

Je kan het jeugdbeleidsplan (7 MB) hier downloaden.

Geen opmerkingen: