woensdag 6 oktober 2010

Jill & Lauren naar Wit-Rusland

Niet Ymke Verschueren uit het naburige Morkhoven maar Jill & Lauren vertegenwoordigen straks ons land op het achtste Junior Eurovisie Songfestival. Vakjury en thuispubliek kozen afgelopen vrijdag tijdens een spannende liveshow op Ketnet voor het meisjesduo. Met het liedje “Get Up” nemen ze het op tegen de andere dertien deelnemers.

Ketnetkijkers hebben het vrijdagavond vast gemerkt. De finale van Junior Eurosong 2010 kende een moeilijke start. Omwille van een technische panne kon de uitzending niet op het aangekondigde beginuur starten, maar wel een halfuurtje later. Na de valse start maakten de jonge deelnemers het meer dan goed met een knallende show!
Winnaars Jill Van Vooren (dé blonde) en Lauren De Ryck kregen hun ticket naar Wit-Rusland uit de handen van Laura Omloop, de Belgische kandidate van vorig jaar. Dat ticket brengt ze op 20 november naar de Wit-Russische hoofdstad Minsk, waar de twee meisjes afspraak hebben op het Junior Eurovisie Songfestival.
Maar er was ook goed nieuws voor alle Juniors. Hun verzamelalbum ‘Junior Eurosong 2010’ bereikte ondertussen de eerste plaats van de Ultratop. Naast de liedjes van de acht kandidaten, inclusief meezingversies, bevat het album ook een boekje met alle liedjesteksten én een dvd met alle videoclips en extra beeldmateriaal. Omdat het album de kaap van 15 000 stuks heeft overschreden, kregen de juniors tijdens de liveshow een gouden plaat.
De zoektocht naar de ideale kandidaat was dit jaar voor ’t eerst op Ketnet te zien. Wekenlang kon men de lotgevallen van de deelnemers volgen op het kleine scherm. Door de deelname van Ine Peeters en Ymke Verschueren waren de uitzendingen ook een hit in de Herenthoutse huiskamers.
Het grote Junior Eurovisie Songfestival op 20 november wordt door Eén uitgezonden. Maar ook Ketnet volgt Junior Eurosong verder op, zowel op het televisiescherm als online. (Bronnen: VRT en MediaWatchers.be)


Jill & Laura tijdens KetnetPOP 3, in Hangar 58 in Bokrijk,
in april van dit jaar (Foto: Youri Vanlommel)


Ine Peeters (Foto: VRT)


Ymke Verschueren (Foto: VRT)

Geen opmerkingen: