dinsdag 12 oktober 2010

Nieuwe prins carnaval

Rudy Dieltjens (Astridlaan) is afgelopen vrijdag verkozen tot prins carnaval 2011. Opmerkelijk is wel dat de nieuwe prins als twee druppels water op zijn nar Luc lijkt. Rudy en Luc zijn dan ook tweelingbroers. De hiërarchie lag trouwens van bij de geboorte vast: Rudy is immers net één minuut ouder dan zijn broer Luc.

Rudy zal volgend jaar op zondagen 6 en 13 maart als Prins Rudolf I de 119e carnavalsstoet door de Herenthoutse straten leiden. Hij is hiermee de 62e Prins Carnaval in de annalen van Peer Stoet. “Een hele eer”, zegt hij vandaag in de Goednieuwskrant van Gazet Van Antwerpen. “Ik woon ondertussen al 25 jaar in Herenthout. Aan het carnaval nam ik acht keer deel.” De stoetmicroob heeft hem zo sterk te pakken dat hij zich, gesteund door zijn carnavalsgroep van de wijk Langstraat, klaar voelt voor het prinsenschap.
De uitslag van de verkiezing werd vrijdag ‘urbi et orbi’-gewijs wereldkundig gemaakt met behulp van witte rook, een ritueel waarvan secretaris Wim Beirinckx al jaren droomde. Hij deed dit met de gevleugelde woorden “Habemus Principem” — “We hebben een prins!”
Peer Stoet had ook nog een verrassing van Gunter Nevelsteen. Hij mag zich binnenkort keizer noemen. De aanstelling van de nieuwe prins carnaval gebeurt op zaterdag 11 december.

Identikit >>> Rudy zag - samen met tweelingbroer Luc - het levenslicht op 19 maart 1964 te Lier. Hij is getrouwd met Karin Lodeweyckx. Samen hebben ze drie kinderen Mathias (20), Yasmien (19) en Justien (16). Rudy is leerkracht en geeft les in Technisch Instituut Scheppers Herentals. Hij doet al verschillende jaren mee stoet met de stoetgroep van Marie-Louise Horemans, ‘Turkwashie’.


Prins Rudolf I op de knie bij nar Luc II (Foto: Toon Gijbels)

Geen opmerkingen: