woensdag 10 november 2010

Bezige bijen

De rubriek ‘Bezige bijen’ in Passe-Partout is deze week voorbehouden aan Chiro Herenthout. De leiding krijgt het extra druk want de jeugdbeweging heeft de kaap van de 250 leden genomen. “Het wordt weer een uitdaging maar met onze enthousiaste ploeg mag dat geen probleem zijn”, zegt Hanne Menheere.

De startzondagen in september waren een succes. Menheere schat dat er zo’n 50 nieuwe leden zijn bijgekomen. “Zoals steeds komt het er nu op aan de gedachte van Chiro door te geven. De ervaring leert dat als we drie vierde van deze groep in de vereniging kunnen houden, we een zeer goed resultaat hebben geboekt.”
De keerzijde van dat succes is echter dat de lokalen langs de Bouwelse Steenweg wel erg krap beginnen te worden. “Daarom plannen we over een paar maanden de plaatsing van een container voor de oudste meisjesgroep”, klinkt het.
Chiro Herenthout maakt er een erezaak van om als jeugdvereniging regelmatig naar buiten te treden. Volgende activiteiten staan dit werkjaar op het programma: het jaarlijkse teerfeest in Ter Voncke voor (oud-)leiding en ouders (20 november), de kerstmarkt (11 december), de actie ‘Ontbijt op bed’ (maart), een carwash (7 mei) en Chirokermis (juli).
Constante in die rist activiteiten is de voortdurende noodzaak om de kas te spijzen. “We willen volgende zomer immers met zoveel mogelijk leden op kamp gaan. De zomerkampen worden almaar duurder, maar we willen de bijdrage zo laag mogelijk houden”, besluit Hanne Menheere.

Geen opmerkingen: