vrijdag 19 november 2010

Dossier gemeentesecretaris wordt wellicht afgesloten

Het schepencollege gaat de gemeenteraad vragen het dossier van gewezen gemeentesecretaris Jos Van Elst definitief af te sluiten. Het bericht staat vandaag in Het Nieuwsblad.

Ruim vijf jaar geleden kwam aan het licht dat de secretaris geld had gestolen uit de gemeentekas. Dit leidde tot ontslag, afzetting en een veroordeling tot vier jaar voorwaardelijke celstraf door het hof van beroep in Antwerpen. Van Elst moest de gemeente ook ruim 110.000 euro terugbetalen. De veroordeelde heeft de omvang van het berekende nadeel altijd zwaar betwist.
“Volgens een afgesproken schema zijn de voorbije jaren diverse terugbetalingen uitgevoerd”, zegt burgemeester Roger Gabriëls. “De aflossingen zijn nu in een stadium gekomen dat er nog enkele honderden euro’s open staan. Het gaat om, zeg maar, intresten op intresten die door de tegenpartij opnieuw worden aangevochten.”
Het voorstel dat het schepencollege aan de gemeenteraad wil voorleggen, houdt in dat men berust in de situatie zoals ze nu is. Als voornaamste reden wordt aangehaald dat opnieuw procederen veel meer tijd en geld gaat kosten dan er nog verschuldigd is.
Hiermee lijkt de laatste bladzijde van het verhaal geschreven. Na zijn afzetting, de zwaarst mogelijke tuchtsanctie die een ambtenaar kan oplopen, tekende Van Elst daar nog beroep tegen aan bij de Raad van State. Dit rechtscollege heeft eerder dit jaar het ingestelde beroep verworpen.

Geen opmerkingen: