maandag 8 november 2010

Jeugdduim voor Chiro

De vijfde Jeugdduim ging zondagavond naar de Chiro. De jeugdvereniging kreeg de trofee uit handen van Hugo Cambé (schepen van jeugd) en Robert Van Beek (voorzitter jeugdraad). De Jeugdduim is een onderscheiding die de jeugdraad schenkt aan personen of verenigingen die zich ten dienste stellen van de lokale jeugd.

Presentatrice Caroline Paulussen maakte gisteren in de gemeentelijke feestzaal de zeven nominaties voor de trofee bekend. Daarbij waren twee opvallende kandidaten. Atletieker Louis Lens en G-judobezieler Fons Bosmans, actieve senioren, maakten kans op de trofee. Andere genomineerden waren de Speelpleinwerking, de KLJ, Circus Hoppa, zangeres Ine Peeters en Chiro.
De jongens en meisjes van de Chiro mochten de duim uiteindelijk mee naar huis nemen. “Eindelijk, na vijf jaar genomineerd te zijn komt de jeugdduim ons toe”, juichte hoofdleider Joachim Van den Bulck.
Een speciale trofee was er voor ex-Chiroleider Sander Ooms. Hij ontving een lifetime achievement award. Ooms is amper 28 jaar maar was 22 jaar lang bij de jeugdbeweging, waarvan 10 jaar als leider en 4 jaar als hoofdleider. Ook was hij een tijdje actief als jeugdraadvoorzitter en stond hij mee aan de wieg van zowel de Parkfeesten als de Hooifeesten, het Herenthoutse muziekfestival dat georganiseerd wordt door jongeren. Momenteel zetelt Sander Ooms in de Herenthoutse gemeenteraad.
De talrijk opgekomen bezoekers konden na afloop genieten van een receptie aangeboden door het gemeentebestuur en de jeugdraad. Laura Van de Bruel (prijs van de jury Parkfeesten 2010) zorgde met een gesmaakt optreden voor een muzikale afsluiter van een schitterende avond.


Foto: Jeugdraad

Geen opmerkingen: