woensdag 24 november 2010

Secretaris moet 800 euro niet terugbetalen

Afgelopen maandag sloot de gemeenteraad in geheime zitting het dossier van Jos Van Elst af. De voor diefstal veroordeelde gemeentesecretaris moet het openstaande saldo van 823 euro niet terugbetalen.

Van Elst liep vijf jaar geleden tegen de lamp. De secretaris stal geld uit de gemeentekas. Het hof van beroep veroordeelde de man tot vier jaar voorwaardelijk en een boete van 110.000 euro.
“De diverse terugbetalingen liepen de voorbije jaren volgens een afgesproken schema”, herhaalt burgemeester Roger Gabriëls (GBL) zichzelf vandaag in Gazet Van Antwerpen. “Momenteel moet Van Elst nog enkele honderden euro aflossen. De boete is betaald, het gaat om interesten op interesten.”
De ontslagen secretaris heeft de grootte van het geschatte gestolen bedrag steeds betwist. Ook nu vecht hij het resterende bedrag aan. “Als wij hiertegen weer moeten procederen kost ons dit meer centen en tijd. Daarom vragen we de gemeenteraad om het dossier definitief af te sluiten”, aldus Gabriëls maandag tijdens de gemeenteraad.
De sp.a-fractie stemde uiteindelijk tegen. “Een kaakslag voor elke Herenthoutenaar die correct zijn belastingen betaalt. Van Elst krijgt een cadeau van 823 euro. Principieel is dit onaanvaardbaar”, protesteert raadslid Jan Van Dyck.

Geen opmerkingen: