donderdag 25 november 2010

VC Herenthout scoort

Zowel in eerste als in derde provinciale de mannen van VC Herenthout goed mee aan de kop van het klassement. In de Liga B boekte de mannen het afgelopen weekend dan weer een tweede zege op rij: 1-3 op Lendelede. Ja, het gaat goed met oranjezwart. Dank u.

Het team in eerste provinciale tracht al jaren de stap naar divisie te zetten, meer steeds liep er iets mis. Nu men het helemaal niet verwacht had, loopt het als een trein.
Voorzitter Jules Coenen in Gazet Van Antwerpen: “De ploeg is ontspannen, durft meer, en alles valt in de goede plooi. Maar we zijn er nog niet”, waarschuwt hij.
In derde provinciale heeft VC een mix van ervaren spelers en eigen jeugd. “Bedoeling is die jeugd in te schakelen en op een hoger niveau te brengen, zodat ze over enkele jaren hoger kunnen meedraaien.”
De eerste ploeg van Herenthout (Liga B) kwam tegen Lendelede al snel op voorsprong, vooral omdat de receptie bij de thuisploeg ondermaats was. Bovendien hadden onze jongens op het einde van de tweede set een beetje geluk, toen de thuisploeg bij 23-24 in het net serveerde.
Assistent-trainer Joris Jacobs: “Toen bij ons Jonas Merckx uitviel, raakten we ons ritme even kwijt. Zijn vervanger Hans Reyserhove viel wel goed in en kon aanvallend scoren.”
De derde set werd verloren maar tijdens de vierde set stond Herenthout er weer. “Dankzij onze opslagdruk konden we een kloof slaan en die behielden we tot het einde. Het was een verdiende zege. We hopen dat we nu gelanceerd zijn.”
De komende weken speelt het programma in het voordeel van Herenthout. “Als we dit niveau kunnen aanhouden, denk ik dat we ons klassement nog gevoelig kunnen verbeteren”, aldus Jacobs.

Geen opmerkingen: