woensdag 8 juni 2011

ACW Herenthout viert Rerum Novarum

Overal in Vlaanderen en Brussel werd op donderdag 2 juni ‘Rerum Novarum’ gevierd, hét feest van de christelijke arbeidersbeweging ACW. Het feest is genoemd naar de brief waarmee paus Leo XIII precies 120 jaar geleden pleitte voor een betere werkomstandigheden voor de arbeiders.

De 120-jarige verjaardag werd ook door ACW Herenthout feestelijk gevierd. “Ook vandaag wordt er door de inzet van duizenden vrijwilligers nog iedere dag gewerkt aan een meer leefbare en gezellige samenleving”, aldus voorzitter Lies Daneels.
De dag begon met een eucharistieviering in de Sint-Pieter-en-Pauwelkerk. De aanwezigen werden nadien uitgenodigd voor een receptie achteraan in de kerk. Bij een drankje en een knabbeltje werd er heel wat afgekeuveld. Op deze manier eindigde de voormiddag in een gezellig samenzijn.
Na de middag werd het startschot gegeven voor de jaarlijkse auto- en motozoektocht. Gewapend met een routeplan en een vragenlijst, trokken zo’n veertig deelnemers op pad in Herenthout en omgeving, op zoek naar de antwoorden op de vragen. De talrijke terrasjes langs de route zorgden voor een aangename afkoeling.
Als afsluiter van de feestdag mochten alle deelnemers ’s avonds een prijs in ontvangst nemen. De winnaar van deze editie werd uiteindelijk de twaalfjarige Kato Helsen uit Herenthout. “Door de ACW spilfiguren en de vele vrijwilligers die meegeholpen deze dag te organiseren, werd ook dit jaar Rerum Novarum een gezellig feest”, aldus nog een enthousiaste voorzitter.

Geen opmerkingen: