woensdag 29 juni 2011

Peter Cambré in de Tour

Peter Cambré verstrekt straks weer naar de Tour. Hij maakt deel uit van het BMC Racing Team, de ploeg rond kandidaat-winnaar Cadel Evans. Peter is aangetrokken als Chef Cuisine!

Als er voor BMC al een recept voor succes op ritwinst in de Tour bestaat, dan is de Herenthoutse rock-’n-rollkok volgens Sean Weide, persattaché van de Zwitserse wielerploeg, één van de belangrijkste ingrediënten. Peter Cambré werd gisteren op de webstek van BMC voorgesteld.
Doordat hij opgroeide in een familie die een café en een eethuisje uitbaatte, raakte Peter al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de ‘culinaire kunsten’. In 2008 kwam hij eerder toevallig in het profpeloton terecht, net op het moment dat Cadel Evans - toen nog bij Lotto - de allereerste gele trui uit zijn carrière veroverde.
“Ik kreeg een telefoontje van een collega die zei dat ze hulp nodig hadden voor Cadels persconferentie”, herinnert Peter zich. “Ze vroegen me om Tapas te maken, mijn specialiteit op dat moment.” Cambré bleef er een week hangen en werd gevraagd om de Vuelta te doen.
Aangezien Peter uitsluitend voor het BMC Racing Team kookt, kan hij vaak specifiek tegemoetkomen aan de smaak van de renners. “Marcus Burghardt wil bijvoorbeeld altijd een avocado hebben en hij houdt ervan om appelsap te mengen met bruiswater”, weet Peter. “Het zijn net die kleine dingen die hen het leven aangenaam maken.”
De verplaatsingen zijn volgens Peter het minst leuke aan de job. Op een doordeweekse koersdag zorgt hij voor ontbijt, een lunchbox waarvan de renners kunnen eten tijdens de transfer van de aankomst naar het hotel én een avondmaal. “Afhankelijk van het uur waarop een rit begint, kan ik het hotel dikwijls pas laat verlaten om naar het volgende te rijden”, zegt hij. “Dat is vaak harder en meer stresserend dan koken”, weet hij.





Extra bladwijzer >>> Lees hier het artikeltje op de webstek van BMC.

Geen opmerkingen: