maandag 29 augustus 2011

Sons Of Lioth en Kinky Bing @ ’t Verschil

In een bomvol jeugdhuis namen de Sons Of Lioth (****) gisteren hun Huirtuits publiek opnieuw in de armen. De Clement Peerens van metalland scheurde als een nietsontziende formule 1-bolide door ’t Verschil.

Krijgers, koningen en drakendoders: het is de leefwereld van de knotsgekke kempenzonen van Sons Of Lioth. Gisteren werd de groep aangevuld door Toon Luyten van The Nasty Dj’s, die vermomd met een masker keyboards speelde, o.a. tijdens ‘Dr. Brian’. Maar het was Bram van Dyck die als Spartacus de show stal. Na zijn bevrijding werd hij door het publiek crowdsurfgewijs tot aan den toog gebracht.
Volgens een bio’tje op internet brengt Sons Of Lioth het beste van Manowar, Judas Priest en Iron Maiden. Hun helden werden dan ook geëerd middels de covers ‘Hail & Kill’ en ‘Fear of the Dark’. Het eerder rustige ‘Ring the Bells’ bevatte dan weer echo’s van Metallica.
Het waren echter de eigen nummers ‘Raise Your Fist’, ‘100.000 Metal Years Ago’ en ‘Dragonslayer’ die door het publiek woord voor woord werden meegezongen. Zanger Kristof Van Den Bergh (Extravaganza) en bassist Davy Van Bel (Calypso) trokken in het jeugdhuis dan ook alle registers open. Vooral het enthousiasme van Davy werkte aanstekelijk. Wat heeft die gast plezier in het basspel.
De groep had op hun webstek vuurwerk aangekondigd en kwam die belofte letterlijk na. Alsof het nog niet warm genoeg was, werd er op de eerste rijen vuurwerk uitgedeeld en zetten twee steekvlammen het lage plafond net niet in brand. Don’t try this at home, kids.
‘Kickstart My Heart’ van het foutgekapte Mötley Crue trok een ijzersterke bisronde op gang waarvan de gensters letterlijk afsprongen. Kortom: een p(r)uik optreden. Van mij mogen Sons Of Lioth doorgaan! De muziek waarmee we naar huis werden gestuurd vond ik dan weer minder geslaagd: ‘The Best’ van Tina Turner?!? Mag ik ‘Highway Star’ van Deep Purple, het openingsnummer op ‘Machine Head’ (1972), aanbevelen?
Net voor de zonen speelde het uit Vremde afkomstige Kinky Bing (***). Achteraf bleek dat zanger/gitarist Bert Leysen nog een band had met ’t Verschil. In 1994 was hij erbij tijdens de Rock Shop en belandde hij samen met de broers Wim en Steven Heylen nog in de studio’s van Radio RL om er een nummer van Neil Young te spelen.
Kinky Bing bracht volwassen pop. Uitschieter was de Beatles-cover ‘Come Together’ waarin een hoofdrol was weggelegd voor zangeres Bie Hooyberghs. Maar ook het eigen ‘Guitar Strings’, waarvan de intro aan ‘Mysterious Ways’ van U2 deed denken, en het afsluitende ‘Gravity’ konden ons bekoren.
Ook Bert Leysen voelde zich in zijn nopjes. “Kinky Bing had alvast een superleuke avond in ‘t Verschil en hoopt voor iedereen die aanwezig was hetzelfde. De laatste jaren is het jeugdhuis blijkbaar uitgegroeid tot een fantastische place-to-be”, maakte hij via de Facebook-pagina van ’t Verschil wereldkundig. Wij zijn alvast fan!

Setlist Sons Of Lioth >>> 1. The Deep End // 2. Last Unicorn // 3. Spartacus // 4. Fear of the Dark // 5. Raise Your Fist // 6. Dr. Brian // 7. Stranger Within’ // 8. Brave Man // 9. Excalibur // 10. Ring the Bells // 11. Go Go Sons of Lioth /// 12. Kickstart My Heart // 13. 100.000 Metal Years Ago // 14. Hail & Kill // 14. Dragonslayer

Setlist Kinky Bing >>> 1. Television’s On // 2. Shoestrings from Hell // 3. Come Together // 4. Things Like That // 5. My Girl Is a Speedfreak // 6. Guitar Strings // 7. Bad Kings // 8. Gravity

Geen opmerkingen: