zaterdag 31 maart 2012

Kinderclub Klim-op

Vanaf maandag zit De Kinderclub in het nieuwe gebouw achter de turnzaal van Gemeenteschool Klim-op. Gisteren mochten pers, ouders en kinderen al een kijkje komen nemen.

De kinderopvang van OCMW en gemeentebestuur is een regelrecht succesverhaal. De maximum opvangcapaciteit wordt vlot gehaald. Maar omdat de lokalen niet meer voldeden aan de normen van Kind & Gezin, moest De Kinderclub noodgedwongen verhuizen.
Het oude klooster gaat in het najaar tegen de vlakte. In de plaats verschijnen sociale woningen en een nieuwe opvang op de benedenverdieping. Totdat het nieuwe complex langs de Kloosterstraat in gebruik kan genomen worden, worden de kinderen nu dus opgevangen in de schaduw van de kerktoren. “We gaan er alles aan doen om ook op de nieuwe locatie de kwaliteit te bieden die de ouders en de kinderen van ons gewoon zijn”, belooft Els Alen, diensthoofd Loket Kids & Co, vandaag in Het Nieuwsblad.
Ook voor OCMW-voorzitter Patrick Heremans komt de verhuis niets te vroeg. “De voorbije dagen waren we druk in de weer met verhuizen”, zegt hij in Gazet van Antwerpen. “Een hele klus maar alles verliep vlot. Het voordeel is dat we op ons nieuw adres starten tijdens de vakantie. Dat geeft onze kinderen en begeleidsters de kans om aan de nieuwe omgeving te wennen.”
De nieuwe locatie voor De Kinderclub is maar een tijdelijke oplossing, maar de eerste reacties van de ouders zijn positief. De nieuwe kinderopvang oogt fris en voldoet aan alle normen. De visuele scheidingen die in de ruimte zijn aangebracht, hebben wel degelijk een doel. “Zo kunnen alle kinderen binnen hun eigen leeftijdscategorie spelen”, legt Heremans uit. “Dat is net de sterkte en eigenheid van onze Kinderclub. Voor de allerkleinsten is er wel een aparte ruimte. Buiten is er op de speelplaats van de gemeenteschool dan weer ruimte genoeg om te spelen.”
Als het nieuwbouwproject klaar is — de bouw start vermoedelijk in 2013 — verhuist De Kinderclub terug naar de Kloosterstraat. “Deze nieuwe ruimte is dan volledig voor Klim-op. De school kan de zaal dan gebruiken als polyvalente ruimte.”
Ook de dienst OpvoedingsOndersteuning, administratie, coördinatie en het Loket Kids & Co verhuizen mee naar de Zwanenberg. Omdat Kind & Gezin voor kinderopvang strenge veiligheidsvoorschriften voorziet betreffende toegangscontrole, worden vanaf 2 april ook de toegangswegen voor de muziekacademie en de bibliotheek aangepast. Na de schooluren is de toegang naar de kinderopvang, de bibliotheek en de muziekacademie enkel voorzien via het park aan de kerk, waar eveneens de parking voor deze diensten is voorzien. Indien deze parking omwille van evenementen niet beschikbaar is, zullen parking en toegang enkel voorzien worden via het OCMW, Bouwelse Steenweg 14.

Geen opmerkingen: