maandag 7 mei 2012

Tonetta verliest laatste match met 2-5

Gisteren weerklonk op een voetbalterrein op de dorpsgrens tussen Herenthout, Herentals en Noorderwijk het definitieve eindsignaal voor FC Tonetta. Na exact vijftig jaar stopt de voetbalploeg ermee. Noodgedwongen, want het veld is verkocht aan een buur, die er paarden wil op zetten.

Tonetta speelde zijn afscheidsmatch in de truitjes waarmee het vijftig jaar geleden begon. “Geen replica’s, maar de authentieke shirts van toen”, vertelt secretaris Jos Heylen in Gazet Van Antwerpen. “Ooit schonken we shirts en ballen aan de missie in Congo. Een missionaris deelde die uit aan een rebellenleger opdat de soldaten zijn klooster zouden sparen. Tonetta redde levens in Congo.”
De kans dat de ploeg uit het Vrij Onafhankelijk Kempisch Liefhebbers Voetbalverbond (VOKLV) zelf gered kan worden, is evenwel klein. Dat beseft ook voorzitter Staf Van Herck. “Als de jongere generatie van onze club elders een veld vindt, kunnen we blijven spelen. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Spijtig dat het nu net stopt. Na vijftig jaar hebben we recht op de titel van koninklijke club. FC Tonetta wordt dus KFC Tonetta!”
Terreineigenaar Willy Schroyens zal het allemaal worst wezen. Hij verkocht eerder dit jaar zijn voetbalveld in de Langstraat. De thuishaven van FC Diamantschijf zou er plaats moeten ruimen voor het nieuwe Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC). Maar volgens voorzitter Johan Snijers is daar het laatste woord nog niet over gezegd én geschreven!
O ja: Tonetta verloor zijn laatste wedstrijd met 2-5 van reekskampioen FC De Leeuwen. Na het allerlaatste fluitsignaal volgde een afscheid in stijl. DJ Max liet zijn café in Bevel voor wat het was en werd in een vrachtwagen het veld opgereden. Tonetta-limonade kwam er niet aan te pas, bier des te meer ...




Fotootjes uit de oude doos: Tonetta 1 en 2 in 1997 ...

Geen opmerkingen: