woensdag 9 mei 2012

Zeshonderdduzend

Het verhaal van het ongewone cadeau dat Michel Van Hoof voor zijn veertigste verjaardag kreeg, beheerst de regionale en nationale media. Gisterenmorgen op de voorpagina van Gazet Van Antwerpen, ’s middags op Radio 2, afgelopen nacht op Q-music en vandaag in Het Nieuwsblad. Of om het met de woorden van Enveloppenman zelf te verwoorden: “De enveloppenhistorie begint serieuze proporties aan te nemen!” Straf eigenlijk dat ‘Man Bijt Hond’ nog niet over de vloer is geweest ...

Meer dan een half miljoen enveloppen kieperden de vrienden van Michel uit in zijn appartementje. Boosdoener: de afbeelding van een envelopje op de uitnodiging, om aan te geven dat hij liever een centje ontving dan wel een geschenkje.
“Ik had misschien wel op voorhand kunnen weten dat mijn oude vrienden van de Chiro dat lichtjes anders zouden gaan interpreteren”, zegt Michel in Het Nieuwsblad. “Tijdens het feestje had ik al een paar dozen met enveloppen gekregen.”
Maar dat was nog niets in vergelijking met de situatie thuis. “Mijn vrienden waren met de hulp van mijn zus binnengeraakt en hadden de vloer van de living, de keuken, de badkamer en de slaapkamer bedolven onder de briefomslagen.” Zeshonderdduzend (!) — hmm, misschien iets voor de sketch van Imitato’s blindenkoor — om precies te zijn, allemaal exemplaren waarbij druktechnisch iets was misgelopen en die dus niet meer verkoopbaar waren.
Om te vermijden dat het feestvarken de enveloppen onmiddellijk bij het oud papier zou zetten, stopten de grappenmakers er naast krantenknipsels ook echt geld in. Na een gevecht van drie dagen met omslagen in alle kleuren en formaten, is Michel bijna door de stapel heen. “Enkel in de living liggen er nog. Ik heb momenteel iets meer dan 232 euro gevonden. Soms een biljet, soms ook rosse eurocentjes.”
Wie Michel een beetje kent, weet dat hij er hard om kon lachen. Wat het uithalen van grappen betreft, is hij zelf immers geen onbesproken blad.
En mogen wij als afsluiter misschien ook een cadeautip lanceren? Je kan munten ook verstoppen in een ... blok cement. Wel niet vergeten er een hamerkeuh en een beiteltjeuh bij te leveren!

Geen opmerkingen: