vrijdag 15 juni 2012

Friturist in Blokken

Frituuruitbater Robin Van Camp was gisteren zowaar het onderwerp van een vraag in ‘Blokken’. De Huirtuitse friturist was een aantal jaren geleden even wereldberoemd in Vlaanderen nadat hij werd opgevoerd in ‘Vrolijk Vlaanderen’.

Van Camp trachtte destijds al elf jaar zijn rijbewijs te halen. 33 keer mislukte hij in het theoretische examen. Annick Ruyts was erbij toen Robin voor de 34ste keer probeerde.
De friturist vroeg zich in het fragment openlijk af waarom hij niet mocht claxonneren als begroeting. “Ik tuut altijd als ik iemand tegenkom die ik ken”, zei hij verontwaardigd.
Net vandaag lezen we in de krant dat een inwoner van Antwerpen een GAS-boete van 50 euro heeft gekregen voor het ... claxonneren naar zijn eigen vrouw. In het proces-verbaal staat de volgende beschrijving: “Hij gebruikt de geluidsinstallatie van de auto en wuift naar een vrouw.”
Volgens Veerle De Vries van de Antwerpse politie heeft de agent zijn werk gedaan. “Je mag alleen claxonneren om een ongeval te voorkomen en om andere bestuurders te wijzen op gevaar.” We kunnen hieruit afleiden dat je zeker mag claxonneren wanneer je Van Camp kruist. Kwestie van de andere automobilisten op het gevaar te wijzen ...

Geen opmerkingen: