maandag 24 september 2012

Honderden Herenthoutenaren zingen voor het klimaat

Meer dan 80.000 mensen hebben het voorbije weekend in 180 Belgische steden en gemeenten het liedje ‘Do it Now’ meegezongen en daarmee aangegeven dat ze maatregelen willen tegen de klimaatopwarming. Regisseur Nic Balthazar spreekt van een ongezien succes en een “positieve vibe”.

“Men zou voor minder tevreden zijn. Dit was redelijk gigantisch en ongezien”, zegt initiatiefnemer Balthazar, die nu een clip zal maken van de verschillende zangmomenten van dit weekend. De organisatoren hadden naar eigen zeggen gerekend op 24.000 deelnemers.
Bogdan Vanden Berghe van 11.11.11 hoopt dat politici het signaal oppikken, en met een “vooruitstrevend standpunt” naar de top van Doha trekken. Die klimaattop begint eind november. “Er wordt altijd gezegd dat er klimaatmoeheid is, maar hiermee hebben we bewezen dat dit niet zo is”, zegt hij.
Ook in onze gemeente werd er uit volle borst gezongen. Het publiek, zowel jong als oud, zakte in groten getale af naar het gemeentelijk park naast de kerk. Onder de 450 (!) aanwezigen heel wat verenigingen, waaronder de zangkoren Jubile en Sint-Lutgardis en de Koninklijke Fanfare Sint-Pieter. De Herenthoutse brandweer zorgde met een ladderwagen alvast voor een uniek camerapunt voor de video-opname.
Op 26 oktober gaat ook nog sing@school door. Daar zijn vandaag al 240 scholen voor ingeschreven, voor een totaal van nog eens 80.000 leerlingen. (bron: belga)




Foto’s: Peter Wagemans

Geen opmerkingen: