zaterdag 13 oktober 2012

G-judo in ’t Kapelleke

In ’t Kapelleke vond vorig weekend voor de 7e maal het internationaal G-judotornooi van JC Mori-No-Otoko plaats. G-judo is judo voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke, auditieve of visuele beperking.

De G-judo-afdeling van organisator JC Mori-No-Otoko bestaat ondertussen negen jaar. Met succes, want de club neemt deel aan heel wat toernooien in binnen- en buitenland.
Zesde dan Fons Bosmans benadrukt dat zowel beginnelingen als gevorderden welkom zijn. Het lesgeld bedraagt veertig euro per jaar, verzekering inbegrepen. Elke vrijdag zijn er trainingen tussen 18 en 19 uur in de sporthal.
Voor jongeren vanaf acht jaar is er elke woensdag van 14.30 tot 16 uur de Ippon Club. “Net als bij de G-judo zijn de eerste drie trainingen gratis. We garanderen dat wie een stap op de tatami zet, snel overtuigd zal zijn van judo”, aldus Fons.
En dat het er bij G-judo best ook wel ruw aan toe gaat, toonde de Nederlander Cees Roest (37) afgelopen weekend tijdens een demonstratiesessie. Roest heeft een dwarslaesie (type th6) en kan daardoor geen staande technieken uitvoeren. Vanuit zijn beperking heeft Roest zich gespecialiseerd in diverse technieken op de grond, maar ook heeft hij — in samenwerking met zijn trainer Geert Pruis en zijn levens- en trainingspartner Marina Harens — een nieuw stukje judo ontwikkeld.

Extra >>> RTV zond vorige zondag een korte reportage uit van het G-judo-tornooi, mét Cees Roest in een hoofdrol. De beelden kan je hier bekijken.

Geen opmerkingen: