woensdag 10 oktober 2012

Politieke tribunes op Herenthout FM

Nu de gemeenteraadsverkiezingen in de laatste rechte lijn komen, springt ook HerenthoutFM mee op de kar. Sinds maandag zendt onze lokale zender vijf keer per dag een politieke tribune uit.

Per tribune komt telkens een politieke fractie aan het woord. Om een en ander eerlijk te laten verlopen, krijgt elke partij evenveel zendtijd om haar programma uit de doeken te doen. Via een roulatiesysteem komt iedereen op elk tijdstip van de dag aan bod. Het uitzendschema ziet er als volgt uit.

• Maandag 8 oktober: N-VA (10u); CD&V (14u); Eenheid (15u); Gemeentebelangen (19u); S.A.M.E.N. (20u);
• Dinsdag 9 oktober: S.A.M.E.N. (10u); N-VA (14u); CD&V (15u); Eenheid (19u); Gemeentebelangen (20u);
• Woensdag 10 oktober: Gemeentebelangen (10u); S.A.M.E.N. (14u); N-VA (15u); CD&V (19u); Eenheid (20u);
• Donderdag 11 oktober: Eenheid (10u); Gemeentebelangen (14u); S.A.M.E.N. (15u); N-VA (19u); CD&V (20u);
• Vrijdag 12 oktober: CD&V (10u); Eenheid (14u); Gemeentebelangen (15u); S.A.M.E.N. (19u); N-VA (20u).

Voorzitter Martin Lieckens is niet helemaal tevreden over de geluidskwaliteit van de opnames, die plaatsvonden in de St.-Gummaruskerk. “Helaas is de ‘galm’ van de kapel nogal hard opgenomen”, verontschuldigt hij zich. “Hopelijk kunnen we dit jaar nog onze nieuwe locatie in gebruik nemen, waar we een degelijke opnamestudio kunnen opstellen.”

Die nieuwe locatie zou HerenthoutFM gevonden hebben bij Plantencentrum Peeters-Vervoort op de Nijlense Steenweg. Er is evenwel nog een probleem wat de antennes betreft. Daarvoor is men nog in onderhandeling met de eigenaar van de voormalige zendmast van Iveka op de Wiekevorstse Steenweg. Om het signaal tot daar te brengen, zou er gewerkt worden met een straalverbinding.
Een tijdje geleden was de ex-mast van Iveka even wereldnieuws in Herenthout. Een of andere labiele kerel verschanste zich in juli op het 80 meter hoge platform van de mast. Oorzaak zou een slaande ruzie met zijn moeder geweest zijn, maar nu lijkt het er eerder op dat de 37-jarige man gewoon aan prospectie deed voor HerenthoutFM.

HerenthoutFM zendt uit op de FM-frequentie 107.4.

Geen opmerkingen: