donderdag 25 oktober 2012

Ronny Delen zwaait scepter over jubileumstoet

Ronny Delen is vorige week vrijdag verkozen tot de 64e Herenthoutse Prins Carnaval. Hij heeft de eer om de scepter te mogen zwaaien over de jubileumstoet, die in 2013 door de centrumstraten van onze gemeente trekt.

Huirtuit leeft met veel enthousiasme toe naar die 121e stoet. 121 staat voor 11x11 en laat 11 nu net hét carnavalsgetal bij uitstek zijn. Delen zwaait straks dus de scepter over een erg speciale stoet. Ook de verkiezing van Ronny was speciaal. Voor de allereerste keer werd de prins mee aangesteld door de stoetgroepen, uit hoofde van de groepsverantwoordelijken.
Maar er is nog een reden waarom Ronny fier is. “Ik ben afkomstig van Bouwel”, vertelt hij in De Streekkrant. “Dat ik hier nu Prins mag worden, vind ik echt fantastisch.” Ach: is Bouwel niet het station van Herenthout?
Prins Ronny I zal straks worden bijgestaan door nar Werner Gios, zijn schoonbroer. Schoonvader Jan Balemans (77) vervoegt de Raad van Elf.

Identikit Prins Ronny
Leeftijd: 50 jaar
Afkomst: Bouwel, maar al 18 jaar wonend in Herenthout
Getrouwd met kinderen: Karin Balemans, Willeke en Mickey
Beroep: Chauffeur bij De Lijn
Hobby: Fanatieke loper
Stoetverleden: Met zijn vrouw danst hij bij de groep De Madeleintjes. Hij was ook bij de Raad van Elf van prins Charles Van de Wouwer.


Prins Ronny I en zijn familie. (foto: Peer Stoet)

Geen opmerkingen: