vrijdag 12 oktober 2012

Verhuis VOC niet voor morgen

De verhuis van het VOC (Vogelopvangcentrum Herenthout) van Boeyendaal naar het voetbalterrein van FC Diamantschijf in de Langstraat is nog niet voor morgen. Zoals de zaken er nu voorstaan, zou een en ander best wel eens een jaar kunnen aanslepen. Eddy Vercammen en Mieke de Wit, de drijvende krachten achter het VOC, kunnen er alvast niet om lachen.

In februari werd een verkoopakkoord afgesloten met Willy Schroyens, de eigenaar van het terrein. “Het opmaken van de officiële akte werd op vraag van de verkoper uitgesteld”, zegt Vercammen vandaag in Het Nieuwsblad. “We kregen wel de toezegging dat het terrein vanaf juli vrij zou zijn.”
Maar dat was buiten de gebruiker van het voetbalterrein gerekend. Voorzitter Johan Snijers diepte uit zijn bankkluis namelijk een document op, waaruit blijkt dat FC Diamantschijf het terrein nog een jaar kan huren. Juridisch is daar wellicht geen speld tussen te krijgen.
De uitgestelde verhuis is een flinke streep door de rekening van het VOC, dat op Boeyendaal met acuut plaatstekort kampt. “De situatie is niet meer houdbaar”, meent Vercammen. “Alles zit overvol. We zitten in en om de woning van vrijwilligster Mieke, maar ook het woongedeelte is grotendeels ingepalmd. Ik denk dat we op zoek moeten gaan naar een alternatief voor Mieke. Ze zit in zak en as door het opschuiven van de verhuisplannen.”
Vercammen heeft volgens Het Nieuwsblad ondertussen een jurist op de zaak gezet. “Dat we niet zoals gehoopt met de verhuizing en verbouwing van de kantine kunnen starten, kost ons geld. Het is dubbel spijtig omdat we ondertussen ook met de verantwoordelijken van Ruimtelijke Ordening een paar goede gesprekken hadden gehad over de manier waarop we de zaken hadden willen aanpakken.”
Toch is alles niet verloren. Eddy Vercammen wil ook met FC Diamantschijf rond de tafel zitten om na te gaan of het mogelijk is al een deel van de bedrijvigheid van het VOC over te brengen, zonder de voetbal- en aanverwante activiteiten in het gedrang te brengen.
Het bestuur van de Schijf blijft ondertussen op zoek naar een geschikte locatie waar het na het aflopen van het gebruiksrecht van het huidige terrein kan voetballen. Het terrein van VK Cravan in Wiekevorst is naar verluidt een optie. Maar voor het zover is, viert de Schijf zijn 50e verjaardag in 2013 gewoon in de Langstraat. (bron: Het Nieuwsblad)

Geen opmerkingen: