vrijdag 16 november 2012

Broodje cultuur voor twee keer 2 euro

De tweede editie van ‘Cultuur niet duur’ — een cultureel weekend voor twee keer 2 euro — was opnieuw een succes. GOC Ter Voncke en de Sint-Gummaruskerk kregen tijdens de tweedaagse zo’n 280 bezoekers over de vloer.

Cultuurcoördinator Stijn Schroven toonde zich achteraf een gelukkig man. “Tweehonderd aanwezigen genoten van de hommage die Connie Neefs bracht aan haar broer Louis. Zondag zakten zo’n tachtig bezoekers af naar het improvisatietheater in de Sint-Gummaruskapel”, vertelde hij gisteren in Gazet Van Antwerpen.
Hoe het Connie Neefs verging, kon je hier al lezen. De voorstelling van Improrlando ging spijtig genoeg een beetje de mist in. De akoestiek in het kerkje speelde het gezelschap duidelijk parten. Zo kon je achteraan nauwelijks horen wat er op het podium gezegd werd. En afgaand op de reacties op de eerste rijen, was dit doodjammer. Volgende keer de muren misschien bekleden met zwarte doeken? Toch onthouden we de filmscenario’s van o.a. cineast Wannes Van de Capelle, WVDC (lees: double you vee dee cee) voor de vrienden. Ook de afsluitende improvisatieronde ‘De slechtst denkbare’, bekend van het televisieprogramma ‘Onvoorziene Omstandigheden’, zorgde voor enkele grappige situaties.
‘Cultuur niet duur’ krijgt een evaluatie tijdens de vergadering van het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum op 21 november. Wij kijken echter al verder en hopen dat het nieuwe bestuur niet gaat snoeien in het cultuurbudget en dan het concept ook na 1 januari 2013 blijft behouden ...Geen opmerkingen: