woensdag 14 november 2012

Stalker valt slachtoffer lastig in rechtzaal

Walter D.R. (62) uit Deurne moest zich begin deze week voor de rechter verantwoorden voor stalking van een vrouw uit Herenthout. Zelfs in de rechtszaal viel hij haar lastig.

Het stalken is al sinds 2001 aan de gang. Telefoneren, brieven schrijven, voor de poort wachten, aanbellen, geschenken achterlaten of urenlang observeren: alles deed hij om zijn grote liefde, nochtans gelukkig getrouwd, te overhalen. Hij verklaarde ook ooit dat het slachtoffer “voorbestemd was om zijn dertiende vrouw te worden”.
In juni 2012 leek er even beterschap, maar kort daarna begon het stalken opnieuw. Op 5, 6 en 11 november stond hij zelfs bij de vrouw voor de deur. “De man heeft geen enkele reden om daar te zijn, want mijn cliënte woont in een doodlopende straat. Wij hopen dat de rechtbank een contactverbod én straatverbod kan opleggen”, aldus meester Sely.
Het slachtoffer beaamde de feiten. “Ik heb geen leven meer”, snikte de vrouw die volledig in paniek aan het krijsen was toen de man haar tot twee keer toe lastig viel en vastgreep in de rechtszaal. Toen hij buiten was gezet, slaagde hij er nog in om de deur van de zaal te openen en te roepen dat hij de vrouw graag zag. “Ik leef continu met een angstgevoel”, vertelde de vrouw. “Ik ben echt bang dat dit ooit escaleert.”
Het openbaar ministerie volgde haar hierin en gaf Politiezone Neteland de opdracht om bij elke melding van het slachtoffer onmiddellijk ter plaatse te gaan en de man op te pakken. Substituut Lieve Van Ermen én rechter Rita Heylen benadrukten dat ook tegenover D.R. zelf. “U hoort het goed: nog één keer en u wordt opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.”
D.R. verklaarde nooit eerder agressief geweest te zijn. “Nu wel, maar blijkbaar wil ze me echt niet.” D.R. heeft een tijd in een gesloten instelling gezeten en gaat nog wekelijks naar een psychiater. Maar die kunnen het ook niet helpen dat ik verliefd ben”, aldus de man. De uitspraak volgt op 11 december.

Geen opmerkingen: