zaterdag 20 april 2013

Record Store Day

Vandaag is het wereldwijd Record Store Day, de dag waarop verschillende platenzaken allerhande activiteiten organiseren ter promotie van de vinylplaat. Gent is dit jaar het epicentrum van deze hoogdag voor de vinylliefhebbers. Music Mania en de Vooruit pakken uit met verschillende festiviteiten.

Met Triggerfinger als ambassadeur voor de Benelux, kreeg Record Store Day al behoorlijk wat belangstelling via verschillende media. Het Gentse trio brengt met ‘Driveby’ bovendien een cover uit van Neil Young. Op de B-kant staan 2 nummers uit de soundtrack van Offline: ‘Dirty Down Low’ en ‘The other half’.
Music Mania biedt tientallen exclusieve (inter)nationale Record Store Day-releases aan. Zo is er een exclusieve Music Mania-release van ‘Suds & Soda’ op 12-inch en zijn er de heruitgaven (in avant-première) van hun drie eerste elpees: ‘Worst Case Scenario’, ‘In A Bar, Under The Sea’ en ‘The Ideal Crash’.
Het Vooruit-café is een hele dag het decor voor 18 gratis exclusieve sets van Belgische artiesten. Mauro, Ian Clement, Dez Mona, Bed Rugs, Roland en Bent Van Looy zijn slechts enkele namen die er zullen passeren. Tot slot ronden vier dj’s de dag in schoonheid af. Dj Willie, bekend van Boomtown, praat een en ander op geheel eigen wijze aan elkaar.

Geen opmerkingen: