maandag 8 april 2013

The Rose Mountain Light Parade @ TARMAC

The Rose Mountain Light Parade gaf dit weekend in Kunstencentrum TARMAC in Meerhout een nu al legendarisch te noemen eerste optreden! De groep rond Frank Ermgodts en Patrick Nicasy van wijlen The Pop Gun, stelden er hun titelloze mini-debuutalbum voor.

Het mini-album is een doorleefd werkstuk geworden, vol authentieke, gekristalliseerde en oprechte popsongs pur sang. Een uitgepuurde collectie van introspectieve desert songs, die moeiteloos de laatst verdwaalde ratelslang uit de Kempische landduinengordel verjaagt. “De cd klinkt intimistisch, met een vleugje jazz en country”, weet popicoon Frank Ermgodts. Een pril scheutje Americana uitgeplant in Kempische potgrond: Kempicana, zeg maar!
Het debuut van The Rose Mountain Light Parade werd live opgenomen. De post-sacrale kunsttempel aan het Pastoor Van Haechtplein in Meerhout werd voor de gelegenheid omgebouwd tot een instigerende field recording studio. “Het klikte vanaf de eerste moment. Met vers bloed in de rangen, lijkt alles eindelijk in zijn plooi te vallen. Een subtiele aangeving volstaat om iedereen muzikaal op een lijn te krijgen tijdens de intensieve repetities. De feel zit goed. Binnen deze bezetting voelen we ons beter dan ooit”, aldus de voormalige Pop Gunners. De mensen die zaterdag aanwezig waren, kunnen ongetwijfeld getuigen dat Frank Ermgodts, Patrick ‘Nickez’ Nicasy, Geert Schurmans (bas), Bart ‘Oop Atomique’ (gitaar), Wout Bergmans (keyboard) en Geert Mariën (drums) klaar zijn om enkele zomerfestivalletjes aan te doen. Ermgodts was formeel: “U was een fijn publiek!”, twitterde hij achteraf.
Een van de nummers op het zes songs tellende mini-album van The Rose Mountain Light Parade, is het hemelse ‘Call It A Day’, dat ook al gespeeld werd op het reünieconcert van The Pop Gun in maart 2011. Je kan het beluisteren op SoundCloud of kopen op iTunes.Geen opmerkingen: