donderdag 18 april 2013

Wiske vermist!

“Wiske vermist” en “Help ons Wiske vinden”: met deze en andere boodschappen kondigt Standaard Uitgeverij sinds twee maanden de voorlopig nog geheime reeks Amoras 2047 aan. Voorlopig weten we alleen dat een en ander zich op het eiland Amoras afspeelt met Vandersteens beroemde personages in het jaar 2047, 100 jaar na de historische eerste ontmoeting van Suske en Wiske daar.

Ook over de auteurs wordt in alle talen gezwegen. Stripjournalist van Gazet van Antwerpen Jan Bex gokt op Charel Cambré als tekenaar en Marc Legendre als scenarist. Maar Charel Cambré is formeel: “Ik ben het heel zeker niet, maar voor de rest ga ik geen commentaar geven”, zegt hij in de Gazet.
We zullen dus nog moeten wachten 3 mei, de dag dat Standaard Uitgeverij (nu WPG België) het project uit de doeken doet. Tot dan moeten nieuwsgierigen het doen met een campagne via het internet en de sociale media, een voor de Vlaamse stripwereld nooit eerder zo consequent volgehouden procedé. De eerste beelden zijn alvast veelbelovend: een Wiske dat er volwassen uitziet, een écht gemene Krimson en een stijl die aanleunt bij hedendaagse comics en manga. En blijkbaar moet er ook bloed vloeien. Het eerste album verschijnt op 8 mei, op 2 november volgt deel 2.


Geen opmerkingen: