woensdag 10 april 2013

Zündapp Tuig in Huirtuit

In Gazet Van Antwerpen gaat Stefan Laenen op zoek naar mannen met een hobby. Vandaag siert Zündapp Tuig de centerfold van de Kempenkatern.

Voorzitter van de bende is de 26-jarige Toon De Kepper. Hij erfde de Zündapp-microbe van zijn pa Wim en nonkel Johan, die begin jaren zeventig een koppel Zündapps kochten en heel hun jeugd op de openbare weg en in de bossen crosten, omdat dat toen nog kon.
Toen hij zestien was, kocht Toon ook een Zündapp. Maar hij ging nog een stapje verder dan zijn pa. “Ik wilde iets wat niemand anders had en liet het logo van de brommer in mijn nek tatoeëren. Mijn vader was ruimdenkend maar van tatoeages moest hij niet weten.” Gelukkig begreep hij dat de liefde van zijn zoon voor de Duitse brommer serieus was en toen ook Toons kameraad Wout De Ceuster een Zündapp kocht, ging de bal — in dit geval een moto — pas echt aan het rollen ...
En ook al is het Huirtuits Zündapp Tuig geen motorbende pur sang, toch hebben Toon en zijn maten een soort van uniform: een rood-zwart geblokt houthakkershemd waarvan de mouwen zijn afgeknipt. Achteraan prijkt patch waarin het logo van Zündapp is verwerkt. Maar het hemd, waarvan Toon er een hele vracht in Amerika bestelde, krijg je niet zomaar.
“Een nieuw lid moet werken voor de vest”, verduidelijkt Toon. “Nieuwelingen moeten eerst enkele maanden meelopen voor hij of zij ons logo krijgt.” Een soort van stageperiode, zeg maar, vooral bedoeld om uit te proberen of de nieuweling binnen de groep past. Zo’n hangaround krijgt tijdelijk wel een T-shirt met het opschrift ‘Dude’.
Wil je ook mee rondhangen? Het clublokaal van Zündapp Tuig is gelegen langs de Bevelse Steenweg, in de oude kantine van FC Lindau. Gelieve wel uw Vespa thuis te laten ...


Op de foto o.a. Nick Drijbooms, Ben Witvrouwen, Toon de Kepper, Ken Cuylaerts, Patrick Franck, Chouffie Janssens, Romina Peeters, Jerom van Looy, Wout de Ceuster, Stefan Cadillac en Stijn Vermeulen.(Foto: Joren De Weerdt)

Het volledige artikel over de enige echte Zündapp-club in België, kan je lezen in de Gazet Van Antwerpen van woensdag 10 april 2013.

Extra bladwijzer >>> Klik hier door naar Zündappedia!

Geen opmerkingen: